The Finishing Touch

Huis Mahieu staat aan de Borneokade in Amsterdam en is in 1997 ontworpen in dienst van bureau Uytenhaak. De woning heeft een bijzondere plattegrond die is georganiseerd rondom een centrale patio annex parkeerplaats, waarin op de tweede verdieping een balkon is opgehangen. Het balkon wordt nu uitgebreid met een extra laag. Er ontstaat een 'dubbeldekker'-balkon, waarbij de twee niveaus met elkaar zijn verbonden door een tribune c.q. trap. De dichte zijgevel wordt bekleed met klimop waardoor er een verticale tuin ontstaat.

Om maximaal te profiteren van deze nieuwe 'tuin' worden er extra raamopeningen gemaakt in de woonkamer en de keuken. Ook wordt de keuken compleet vernieuwd, met een verrassende vondst. Door de ruimte boven het trapgat te benutten ontstaat een keukeneiland met de trap in het midden. De ruimtelijke kwaliteiten van de woning komen daardoor nog beter tot zijn recht, het huis krijgt 'the finishing touch'.

Plaats:Amsterdam, Borneokade
Opdrachtgever:Natasja Walst en Rogier Mahieu
Jaar:2011
Ontwerp:John Zondag, Jos Rijs
Aannemer:H.P.Compier en Zonen