Extreme make over

De bewoners van dit jaren 30 huis hadden behoefte aan meer woonruimte, maar vonden de locatie aan de rivier De Giessen te bijzonder om te verhuizen en besloten te gaan verbouwen. Het woonhuis is van binnen volledig gestript, nieuwe trappen, badkamer, toilet en keuken op andere posities vormen een complete metamorphose. Het nieuwe woon en kookvolume in de tuin heeft verdiepte wanden, waar ruimte is voor de keuken, bergkasten en een werkplek. Oud en nieuw zijn met beloopbaar glas aan elkaar gekoppeld. De uitbreiding heeft een panoramaraam voor optimaal zicht op de rivier en een dakterras, ter compensatie van het verkleinen van de tuin.

Plaats:Hardinxveld-Giessendam
Oppervlak:140m2
Opdrachtgever:Familie Blokland
Jaar:2009
Ontwerp:Jos Rijs, John Zondag (voorheen Change Architects)
Constructeur:job Klijn
Aannemer:Henk Oudenes Bouwservice
Fotografie:Nico Blokland / Change Architects